ua en ru

У Кабміні назвали рівень розрахунків населення за послуги ЖКГ

У Кабміні назвали рівень розрахунків населення за послуги ЖКГ Фото: Геннадій Зубко (minregion.gov.ua)

У порівнянні з 2016 роком рівень розрахунків населення за спожиті послуги ЖКГ збільшився на 9,1%

Рівень розрахунків населення за спожиті житлово-комунальні послуги (ЖКП) за 8 місяців 2017 року становить 100,8%. Про це повідомив віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко під час селекторної наради з підготовки до опалювального сезону 2017/2018 року, передає прес-служба Кабінету міністрів України.

"Рівень розрахунків населення за спожиті ЖКП за 8 місяців 2017 року становить 100,8%. У порівнянні з 2016 роком цей показник збільшився на 9,1%. Також відбувається зменшення боргів, які були накопичені й за минулі періоди - на 859 млн грн", - сказав Зубко.

Він додав, що спостерігається позитивна динаміка в показниках розрахунків підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) за спожитий газ. За сім місяців поточного року вони становлять 98-99%.

Разом з тим Зубко звернув увагу окремих областей на необхідність посилення роботи в цьому напрямку. В першу чергу мова йде про Тернопільську (30%), Донецьку, Дніпропетровську області та місто Київ (43%).

Серед областей, що мають позитивну динаміку за розрахунком підприємствами ТКЕ за спожитий газ, Зубко назвав Черкаську, Чернівецьку, Одеську, Дніпропетровську, Полтавську та Рівненську області, де рівень розрахунків становить 80-90%.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що борг по оплаті послуг ЖКГ в червні склав 29,1 млрд гривень.