ua en ru

У рамках спецоперації СБУ був затриманий ще один член ДРГ в Харкові

У рамках спецоперації СБУ був затриманий ще один член ДРГ в Харкові Фото: СБУ

Бійці "Альфи" були поранені, рятуючи життя дитини

У рамках спецоперації Служби безпеки України (СБУ), яка проходила вночі в Києві, був затриманий ще один член диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ) в Харкові. Про це сьогодні на брифінгу повідомив керівник апарату СБУ Олександр Ткачук, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Ткачука, встановлена причетність затриманого до закладання вибухового пристрою біля суду в Харкові 6 грудня.

Ткачук також повідомив подробиці загибелі бійця "Альфи": "Наші співробітники повинні були вивезти в безпечне місце 7-річної дитини. Однак один із зловмисників відкрив вогонь. Один співробітник був поранений, зараз його стан стабільний. Ще один, на жаль, загинув від отриманих поранений", - повідомив він.

Дипломатичному представництву Росії вже повідомлено про затримання 3 громадян РФ. "Про затримання громадян РФ повідомлено в консульство Росії, їм надані адвокати, проводяться слідчі дії", - додав Ткачук.

Нагадаємо, ввечері 9 грудня співробітники СБУ проводили спецоперацію щодо припинення діяльності диверсійно-розвідувальної групи, що діяла у низці міст України, в тому числі в Києві. В результаті були затримані двоє громадян Російської Федерації та троє громадян України. Також ще один боєць "Альфи" отримав поранення.