ua en ru

В рамках програми докапіталізації "Альфа-Банк Україна" на 5 млрд грн збільшить статутний капітал

В рамках програми докапіталізації "Альфа-Банк Україна" на 5 млрд грн збільшить статутний капітал Фото: Альфа-Банк

Для повного і дострокового виконання програми докапіталізації 13 вересня компанія ABH Ukraine Limited, єдиний акціонер Альфа-Банк Україна, ухвалила рішення про збільшення статутного капіталу банку на 4 999 660 тис. грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби банку.

Збільшення капіталу буде проведено шляхом приватного розміщення 1 180 000 простих іменних акцій номінальною вартістю 4 237 грн. В результаті розміщення акцій очікується збільшення капіталу банку на 180 млн дол. США. В результаті збільшення статутного капіталу не відбувається зміна власника великого пакета акцій банку. Акції будуть розміщені серед єдиного акціонера банку - компанії ABHU, яка володіє 100% статутного капіталу банку.

Станом на 12 вересня статутний капітал Альфа-Банку Україна склав 7 515 млн грн.

"Збільшення статутного капіталу на 180 млн дол. є ще одним підтвердженням надійних позицій Альфа-Банку Україна як частини міжнародної банківської групи. Така вагома підтримка акціонерів відображає наше стратегічне бачення розвитку банку як одного з лідерів фінансового сектора країни", - підкреслив Рушан Хвесюк, головний керуючий директор Альфа-Банку Україна.

"Завершуючи планове виконання програми докапіталізації у відповідності з вимогами НБУ, ми очікуємо фінального узгодження регулятора для закриття угоди з нашими партнерами, групою UniCredit, будучи повністю готовими до розвитку потужного гравця в рамках інтеграції двох банків", - додав він.