ua en ru

В рамках монетизації субсидій споживачам перераховано понад 9 млрд грн, - Мінфін

В рамках монетизації субсидій споживачам перераховано понад 9 млрд грн, - Мінфін Фото: споживачі почали отримувати субсидії на свої рахунки (фото з відкритих джерел)

На рахунки ОСМД перераховано 325,6 млн гривень

В рамках монетизації субсидій станом на 7 лютого 2018 року Казначейством перераховані субвенції на погашення кредиторської заборгованості, що утворилася на 1 січня 2018 року, згідно заповнених реєстрів і доручень Мінфіну на суму понад 9 млрд гривень. Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

З цієї суми, на рахунку об'єднань співвласників багатоквартирних будинків/житлово-будівельні кооперативи (ОСМД/ЖБК) в банках перераховано 325,6 млн гривень.

В даний час 50% коштів ОСМД/ЖБК вже отримали на свої рахунки в банках.

Крім того, Мінфін завершив процес підготовки системних змін в постанову Кабінету міністрів України від 04 березня 2002 року № 256, якими пропонується розрахунки за квартирну плату (утримання будинків і споруд та прибудинкових територій), управління багатоквартирним будинком, вивезення побутового сміття та рідких нечистот, здійснювати безпосередньо на рахунки споживачів , які самостійно зможуть розраховуватися за комунальні послуги

Нагадаємо, 19 січня, набрав чинності наказ Міністерства фінансів від 04 січня 2018 року №1 "Про порядок проведення органами Казначейства розрахунків, передбачених пунктом 81 Порядку фінансування видатків місцевих бюджетів на здійснення заходів з виконання державних програм соціального захисту населення за рахунок субвенцій з державного бюджету, затвердженого постановою КМУ від 0403.2002 р. № 256, і взаємодії учасників таких розрахунків".