ua en ru

Rambler спростував витік 100 млн паролів користувачів пошти

Rambler спростував витік 100 млн паролів користувачів пошти Фото: у Rambler спростували витік ("Комерсант")

Як уточнили в інтернет-холдингу, вся інформація про клієнтів шифрується

У Rambler & Co не бачать проблеми у витоку даних користувачів поштового сервісу. Про це заявила офіційний представник холдингу Софія Іванова, повідомляє RNS.

"Жодної проблеми тут немає: вперше ця база з'явилася у 2012 році, у ЗМІ інформація про неї з'являлася ще у 2014 році. Після її аналізу ми виявили, що скомпрометовано 4 мільйони активних користувачів - всім їм паролі були, зрозуміло, змінено", - зазначила Іванова.

При цьому, за словами представника російського інтернет-холдингу, якийсь відсоток паролів все одно може підходити, тому що користувачі використовують паролі на зразок 123456, які "зламуються елементарним перебором за словником".

Як додала Іванова, компанія не зберігає користувацькі дані у відкритому доступі, а вся інформація про клієнтів шифрується. "Поштовий сервіс регулярно нагадує користувачам про необхідність змінювати пароль", - резюмувала офіційний представник холдингу.

Нагадаємо, раніше сьогодні портал Leakedsource.com повідомив про отримання хакерами доступу до бази даних майже 100 млн користувачів поштового сервісу Rambler.