ua en ru

Ракетний удар по Сирії: США не попереджали Росію про атаку

Ракетний удар по Сирії: США не попереджали Росію про атаку Фото: генерал Джозеф Данфорд (flickr.com secdef)

Командування США використовувало "деконфліктну" лінію зв'язку з російською стороною

Військове командування США використовувало так звану "деконфліктну" лінію зв'язку з російською стороною напередодні початку операції проти Сирії, але не розкрило, які саме об'єкти стануть мішенню для ударів сил коаліції. Про це заявив на брифінгу в Пентагоні глава Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Джозеф Данфорд, передає "Голос Америки".

"Ми спеціально вибрали ці цілі, щоб уникнути ризику залучити російські сили, і ми використовували наші звичайні "деконфліктні" канали, які були активні весь тиждень, для того, щоб вирішити проблеми в повітряному просторі. У нас не було будь-якої координації з росіянами з приводу ударів, і ми не попереджали їх заздалегідь", - запевнив він.

За словами Данфорда, російська сторона нічого не запідозрила заздалегідь.

"Якщо оцінити передану інформацію, то ми обмінюємося нею в звичайному режимі кожен день і кожну ніч, так що швидше за все вони не знайшли нічого незвичайного в цих розмовах про розподіл повітряного простору", - зазначив американський генерал.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що влада Сирії евакуювала техніку і людей із районів, по яких США і їхні союзники завдали ударів, за кілька днів до атаки.