ua en ru

Ракета-носій "Дніпро" вивела на орбіту 5 супутників

Ракета-носій "Дніпро" (вона ж - "Сатана") стартувала 6 листопада о 9:35 за київським часом з пускової бази "Ясний" в Оренбурзькій області РФ. Про це повідомили у прес-службі Дніпропетровської обласної державної адміністрації з посиланням на центр інформаційних зв'язків КБ "Південне".

Це вже 21-й успішний пуск РН "Дніпро", яка спроектована Конструкторським бюро "Південне" і виготовлена ​​"Южмашем" спільно з українськими та російськими підприємствами.

На навколоземну орбіту виведений космічний апарат ASNARO (передовий супутник з новою архітектурою системи дистанційного зондування Землі) і 4 мікросупутники.

Космічний апарат ASNARO розроблений Інститутом технологій експериментальних космічних апаратів (USEF) і корпорацією NEC і призначений для дистанційного зондування Землі. Маса супутника - 500 кг.

Мікросупутники Hodoyoshi-1, ChubuSat-1, TSUBAME і Qsae-EOS розроблені університетами Японії і призначені для астрономічних спостережень і дистанційного зондування Землі.

На сьогодні РН "Дніпро" виведено на навколоземні орбіти 124 космічних апарати 30 країн світу, в тому числі: України, Великої Британії, Аргентини, Бельгії, Бразилії, Німеччини, Данії, Єгипту, Ізраїлю, Іспанії, Італії, Казахстану, Канади, Малайзії, Нідерландів, Норвегії, ОАЕ, Польщі, Росії, Саудівської Аравії, Сінгапуру, США, Таїланду, Туреччини, Франції, Швеції, Еквадору, Південної Африки, Південної Кореї і Японії.

Нагадаємо, ракета-носій "Дніпро" була сконструйована на базі найпотужнішої у світі міжконтинентальної балістичної ракети РС-20Б (за класифікацією НАТО - SS-18 "Сатана"). Попередній запуск "Дніпра" був здійснений 19 червня 2014 р., тоді в космос було виведено 33 космічних апарати.