ua en ru

Ракета КНДР упала в безпосередній близькості від Росії, - Білий дім

Ракета КНДР упала в безпосередній близькості від Росії, - Білий дім Фото: запуск ракет у Північній Кореї

Тому Росія навряд чи буде "задоволена" останнім пуском ракети КНДР

Ракета, запущена Північною Кореєю в ніч на 14 травня 2017 року, впала в безпосередній близькості від Росії. Про це повідомляє адміністрація президента США на своєму офіційному сайті.

У Білому домі припускають, що Росія навряд чи буде "задоволена" останнім пуском ракети КНДР, оскільки вона приземлилася в безпосередній близькості до її кордонів.

"Із огляду на те, що ракета впала так близько до російської території, по суті, ближче до Росії, ніж до Японії, президент (США Дональд Трамп) не може уявити, що Росія задоволена (запуском)", - йдеться в заяві.

Зазначено також, що Трамп проінформований про проведення чергового ракетного випробування Північною Кореєю. Вашингтон закликав світову спільноту ввести "більш жорсткі санкції" проти КНДР, назвавши її дії "провокацією".

За даними джерела, на які посилається CNN, ракета впала у воду за 60 миль (96,5 км) від російського Владивостока.

Нагадаємо, Північна Корея запустила ракету в ніч на 14 травня. Дальність польоту ракети склала 800 км. За даними військових Південної Кореї, ракета пролетіла 700 км. Нині Тихоокеанське командування збройних сил США встановлює тип ракети. Своєю чергою Міноборони Японії допустило, що це міг бути снаряд абсолютно нового типу.