ua en ru

Ракета КНДР не загрожувала Північній Америці і острову Гуам, - командування США

Ракета КНДР не загрожувала Північній Америці і острову Гуам, - командування США Фото: Кім Чен Ин (kcna.kp)

Американське командування Тихоокеанського флоту відстежувало траєкторію ракети

Запущена Північною Кореєю (КНДР) ракета не загрожувала Північній Америці і острову Гуам. Про це заявив командувач Тихоокеанським флотом Сполучених Штатів Америки (США) Дейв Бенем, передає Sand Hills Express.

"Тихоокеанське командування США зафіксувало і відслідкувало запуск ракети з боку КНДР. Північноамериканське командування аерокосмічної оборони (NORAD) визначило, що балістична ракета не становить загрози для Північної Америки", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, в свою чергу Тихоокеанське командування США встановило, що ракета не загрожувала острову Гуам, де розташована найбільша стратегічна військова база США в Тихому океані.

Крім того, про запуск був проінформований президент США Дональд Трамп. Також, Держдеп США прокоментував черговий запуск КНДР. Так, державний секретар Рекс Тіллерсон заявив, що "триваючі провокації тільки поглиблюють дипломатичну й економічну ізоляцію Північної Кореї".

Він закликав всі країни вжити нових заходів щодо Північної Кореї, яка в черговий раз порушує резолюції Ради Безпеки Організації об'єднаних націй.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що КНДР провела запуск балістичної ракети. Відзначається, що ракета була запущена в східному напрямку, снаряд рухався у бік Тихого океану, перелетів через японську територію і впав в 2 тис. км від японського острова Хоккайдо.