ua en ru

В Раду внесли ще один законопроект про заборону дискримінації у сфері праці

В Раду внесли ще один законопроект про заборону дискримінації у сфері праці Фото: Верховна Рада України

Пропонується заборонити дискримінацію в тому числі за ставленням до статевих відносин

До Верховної Ради України (ВРУ) внесли ще один проект закону "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо вдосконалення законодавства щодо запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського Союзу). Відповідний проект закону №3442-1 був зареєстрований у ВР сьогодні, 11 листопада.

Текст вказаного законопроекту відрізняється від попереднього №3442 тим, що словосполучення "сексуальна орієнтація" замінили на "ставлення до статевих відносин". Таким чином, пропонується заборонити дискримінацію в тому числі за ставленням до статевих відносин.

Автори законодавчої ініціативи - нардепи Павло Унгурян, Віктор Єленський (обидва - фракція "Народний фронт"), Микола Лаврик, Сергій Тригубенко і Анатолій Євлахов (усі - фракція "Блок Петра Порошенка").

Нагадаємо, раніше в парламент внесли проект закону "Про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації з правом Європейського Союзу)". Відповідний проект закону №3442 був зареєстрований у ВР 10 листопада.

5 листопада Верховна Рада України в першому читанні прийняла новий проект Трудового кодексу України. Однак, в ході розгляду цього законопроекту в парламенті правка по недискримінації працівників, зокрема, залежно від їх сексуальної орієнтації, була відхилена.

9 листопада Президент України Петро Порошенко закликав Верховну Раду ввести заборону на дискримінацію в Трудовий кодекс.