ua en ru

Раду просять розглянути удосконалення процедури застосування санкцій Нацрадою

Раду просять розглянути удосконалення процедури застосування санкцій Нацрадою Фото: Герасимов озвучив прохання Порошенка з розгляду законопроектів у Раді

Профільний комітет також повинен прискорити розгляд законопроекту щодо діяльності НКРЕКП

Серед першочергових питань, які повинні бути розглянуті на новій сесії Верховної Ради (ВРУ), - удосконалення процедури застосування санкцій Національною радою з питань телебачення і радіомовлення та створення єдиного реєстру військовослужбовців. Про це сьогодні під час погоджувальної ради парламенту заявив представник президента у ВРУ Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

"У сфері оборони це законопроект за номером 2504а-д, який спрямований на створення єдиного державного реєстру військовозобов'язаних. У сфері інформаційної політики - проект закону номер 4815, метою якого є удосконалення процедури застосування санкцій Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення", - заявив Герасимов.

За його словами, прискорення опрацювання у профільному комітеті потребує законопроект №2966д щодо діяльності НКРЕКП, який спрямований на забезпечення виконання Україною умов для отримання другого траншу макрофінансової допомоги від ЄС у розмірі 600 мільйонів євро.

"На цьому тижні необхідно розглянути законодавчі ініціативи, запропоновані КМУ, метою яких є вирішення питань децентралізації, дерегуляції, економічного розвитку та захисту інтелектуальної власності", - додав представник президента в Раді.

Нагадаємо, під час відкриття нової сесії ВР присягу складуть сім новообраних народних депутатів.