ua en ru

У Раду направлено 4 законопроекти щодо реформи МВС, - Аваков

У Раду направлено 4 законопроекти щодо реформи МВС, - Аваков Фото: міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков

На початку квітня пакет законопроектів щодо реформи МВС схвалив Кабмін

До Верховної Ради України передано чотири законопроекти, передбачені реформою Міністерства внутрішніх справ. Про це повідомив глава МВС України Арсен Аваков в інтерв'ю одному з національних телеканалів, передає прес-служба відомства.

"Закон "Про національну поліції", закон "Про органи внутрішніх справ" і два закони, присвячені змінам правил дорожнього руху, функціонування патрулів. Я дуже сподіваюся на те, що закони будуть підписані Президентом і набудуть чинності не пізніше 1 червня", - заявив Аваков.

За його словами, у вищезгаданих законопроектах для запобігання правопорушень передбачено збільшення кількості камер відеоспостереження у громадських місцях та на дорогах.

"Кількість камер відеоспостереження збільшиться в рази. Ми говоримо про те, щоб камери могли фіксувати порушення на дорогах. На основі цих записів правоохоронці будуть виписувати штрафи, а порушників будуть надходити так звані "листи щастя", - зазначив глава МВС.

Міністр внутрішніх справ України також зупинився на реформуванні ДАІ.

"Буде нова патрульна поліція. Між містами, на трасах буде займатися поки ДАІ. У нас вистачить сил і ресурсів. Буде дорожній патруль. Ми повністю змінимо нинішню систему МРЕВ. До кінця року почне функціонувати новий сервісний центр, в якому буде абсолютно інший рівень обслуговування, спрощені процедури. Там громадяни зможуть оформляти все, що стосується МВС: починаючи від довідок про несудимість, закінчуючи реєстрацією зброї", - підкреслив Аваков.

Нагадаємо, на початку квітня Кабмін схвалив пакет законів про реформу МВС.

Зазначимо, у відомстві очікують вступу в силу цих законів 1 червня.