ua en ru

У Раду на цьому тижні внесуть законопроект про зміни в роботі НАБУ

У Раду на цьому тижні внесуть законопроект про зміни в роботі НАБУ Фото: НАБУ (УНІАН)

Документ повинен припинити дискусію про повноваження НАБУ

Незабаром до Верховної Ради України буде внесений законопроект про зміни до закону про Національне антикорупційне бюро України (НАБУ). Про це в понеділок, 11 грудня, повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко в ефірі "Свободи слова".

"Кажу шановному директору (НАБУ): у тебе є дозвіл суду на зняття інформації з 17 абонентів мобільного зв'язку, а ти зняв зі 114, а значить майже зі 100 чоловік ти зняв інформацію незаконно, що є порушенням конституційних прав і взагалі-то це кримінальна відповідальність, давай це владнаємо... Міняйте закон, але не порушуйте його. Чотири місяці триває ця розмова", - сказав він.

Луценко також зазначив, що зміни в законопроект будуть внесені вже до кінця тижня.

"На цьому тижні скористаюся своїм сімейним станом, моя дружина, народний депутат Луценко внесе необхідні зміни, щоб припинити цю дискусію, якщо цього не змогли зробити ті 10 депутатів, які пікетують мій будинок", - додав генпрокурор.

Нагадаємо, 7 грудня фракція БПП попросила Раду дати 2 тижні на розробку альтернативних законопроектів про контроль НАБУ. Пізніше в той же день депутати від "Самопомочі" внесли альтернативний законопроект щодо НАБУ.