ua en ru

Під Радою вимагають зняти недоторканість з Клюєва

Під Радою вимагають зняти недоторканість з Клюєва Фото (РБК-Україна): під Радою вимагають зняти недоторканість з Клюєва

Пікетувальники встановили під парламентом імпровізовану клітку, куди посадили начебто самого нардепа, пояснюючи, що місце нардепа у в' язниці

Біля будівлі Верховної Ради у вівторок, 2 червня 2015 р., близько 15 активістів вимагають зняти недоторканність з народного депутата України Сергія Клюєва. Пікетувальники встановили під парламентом імпровізовану клітку, куди посадили начебто самого нардепа, пояснюючи, що місце нардепа у в' язниці, а не в стінах Верховної Ради, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначається, що активісти заявляють, що висунути підозру, притягнути до кримінальної відповідальності та повернути вивезені за кордон активи Клюєва неможливо, поки парламентері не підтримають рішення щодо зняття недоторканності з останнього.

"Щоб його активи були заарештовані, йому потрібно висунути підозру. Цього не можна зробити, якщо він має недоторканність депутатську. Тому парламент спочатку виконує свою обіцянку і хоча б з одного знімає недоторканість. Після цього Клюєв отримує підозру,а значить є можливість повернути його активи назад в бюджет",- говорить голова правління ГО " Центр протидії корупції" Віталій Шабунін.

За словами активістів, у випадку незняття недоторканності з Сергія Клюєва, вони вимагатимуть перевиборів усього депутатського корпусу.Під Радою вимагають зняти недоторканість з Клюєва

Фото - РБК-Україна

Нагадаємо, ГПУ буде працювати з майном Клюєва, щоб він не зміг вивести свої активи з країни.