ua en ru

Під Радою вимагають цього тижня відкрити реєстри власників нерухомості та авто

Під Радою вимагають цього тижня відкрити реєстри власників нерухомості та авто Фото: глава Мін'юсту Петренко (зліва) з активістами під Радою

Мін'юст уже готовий відкрити таку інформацію

Під стінами Верховної Ради міністр юстиції України Павло Петренко разом з активістами з "Центру протидії корупції" і Автомайдана провели акцію з вимогою не блокувати законопроект №2423 і внести його до порядку денного, передає кореспондент РБК-Україна.

Як повідомив Петренко, документ відкриває інформацію про власників з державних реєстрів нерухомості, землі та авто.

"Цей законопроект дає можливість фактично повного доступу всіх українців до інформації з державних реєстрів про майно, про машини, про земельні ділянки", - повідомив міністр.

За його словами, Мін'юст вже готовий відкрити таку інформацію.
"Ми готові відкрити цю інформацію в наших реєстрах повністю. Закликаємо всіх колег з відомств, в першу чергу з Міністерства внутрішніх справ, долучитися до цього процесу", - заявив Петренко.

Як повідомляє кореспондент РБК-Україна, активісти виставили перед Верховною Радою кортеж з 10 цінних авто і макетів будівель, прихованих під "порожньою декларацією". Це нібито символізує те, як чиновники ховають свої статки. Згодом учасники акції символічно зняли ці "порожні декларації".

Зазначимо, Мін'юст планує з 20 липня запустити проект електронної подачі заяв в ЗАГС.