ua en ru

Під Радою сталися сутички активістів з поліцією

Під Радою сталися сутички активістів з поліцією Фото: мітинг у Києві (РБК-Україна)

Біля наметового містечка відбулися зіткнення

Під будівлею Верховної Ради України (ВР) сталися сутички активістів із співробітниками правоохоронних органів. Про це повідомляє "Громадське".

"Біля наметового містечка учасників акції протесту під ВР відбулися зіткнення протестуючих з поліцією", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, інцидент стався біля наметів на розі вулиць Шовковичної та Михайла Грушевського. Відзначається, що зіткнення тривали близько 5 хвилин.

УВАГА! РОЗПОЧАВСЯ ШТУРМ! Поліція почала силовий розгін мітингувальників біля верховної ради. Застосовують кийки та слізогінний газ проти громадян та активістів Руху ВИЗВОЛЕННЯ.

Опубліковано Рух "Визволення" 18 жовтня 2017 р.

Так, правоохоронці спробували відібрати щити в учасників акції. Однією з причин таких дій силовиків могли бути спроби повернути поліцейські щити, які напередодні протестувальники відібрали під час зіткнень. У свою чергу, протестувальники намагалися вирвати бруківку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за фактами подій під ВР поліція відкрила три кримінальні провадження.

В даний час за фактами подій розпочато 3 кримінальні провадження за ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 186 (Грабіж) та ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.