ua en ru

У парламенті пропонують відправити Демчишина у відставку

Фракція Радикальної партії України ухвалила рішення ініціювати звільнення міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина з займаної ним посади. Про це заявив сьогодні в парламенті лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

"У нас є серйозні претензії до міністра Демчишина, який сприяв укладенню невигідних контрактів щодо поставок в Україну російської електроенергії та вугілля", - повідомив він.

За словами Ляшка, у той час як за російське вугілля платять реальні гроші, в Україні зупиняють українські шахти, залишаючи без роботи українських шахтарів. "Я запитую: якщо у нас є гроші платити за вугілля, то чому ми закуповуємо його в країни-агресора, а не в Україні в українських шахтарів? Чому Україна, яка за час незалежності, практично ніколи не імпортувала, а завжди експортувала електроенергію за кордон, повинна закуповувати електроенергію в Росії - країні-агресора?", - зазначив лідер Радикальної партії.

Ляшко вважає, що Україна купує цю російську електроенергію на вкрай невигідних для нашої країни умовах. "Тому ми вимагаємо розриву цих контактів, і ми вимагаємо відставки міністра Демчишина. У зв'язку з цим ми вважаємо, що необхідно розглядати питання про переформатування уряду, посилення складу уряду, призначення професійних і сильних духом, справжніх патріотів України", - сказав він.
Нагадаємо, що 4 березня були опубліковані висновки Комісії з розслідування обставин підписання контрактів на імпорт електроенергії з Росії та поставок в Крим. Комісія визнала протиправними дії міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина і визначила в його діях ознаки державної зради.