ua en ru

У Раді заявили, що патрульні катери Island суттєво посилять позиції ВМС України

У Раді заявили, що патрульні катери Island суттєво посилять позиції ВМС України Фото: Ірина Геращенко (іportal.rada.gov.ua)

Геращенко наголосила, що ці катери 25-30 років прослужать військовим ВМС України в Азовському морі

Уповноважений президента України з мирного врегулювання ситуації в Донецькій та Луганській областях, перший заступник голови Верховної ради Ірина Геращенко заявила, що патрульні катери берегової охорони класу Island суттєво посилять позиції Військово-морських сил України. Про це повідомляє прес-служба ВР.

Так, віце-адмірал Берегової охорони США Майкл Макалістер поінформував, що впродовж останніх двадцяти років Берегова охорона надала 520 активів 75 партнерам за програмою Excess Defense Articles.

"Програма забезпечує взаємовигідну співпрацю з усіма партнерами. Наші міжнародні партнери можуть швидко покращити морську безпеку та обороноздатність. Ці передачі допомагають забезпечити довготривале міжнародне партнерство, що забезпечує глобальну морську безпеку", - зазначив Макалістер.

Геращенко наголосила, що ці катери 25-30 років прослужать військовим ВМС України в Азовському морі.

"Катери класу Island будуть дооснащені, і 25-30 років служитимуть військовослужбовцям ВМС України в Азовському морі", - повідомила перший віце-спікер.

Додамо, президент України Петро Порошенко зазначив, що передача Штатами патрульних катерів чітко показала, що "стратегічне партнерство між Україною та США є жвавим та продуктивним".

Нагадаємо, США передали ВМС України два патрульних катери типу Island. Церемонія передачі катерів Україні проходила в Балтіморі (штат Меріленд, США). У ній брали участь президент України Петро Порошенко, дружина президента Марина Порошенко, посол України в США Валерій Чалий і віце-адмірал берегової охорони Майкл Макалістер.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що США 27 вересня передадуть Україні катери берегової охорони.