ua en ru

В Раді вже створено три експертні групи під керівництвом Гройсмана

У Верховній Раді України вже створено та працює три експертні групи під керівництвом спікера. Про це заявив голова Верховної Ради України Володимир Гройсман сьогодні під час брифінгу після завершення час погоджувальної ради депутатських груп та фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу поінформувати що в нас сьогодні працюють в парламенті під моїм головуванням декілька робочих груп, достатньо фахових в тому числі з представниками експертного середовища, міжнародних організацій, народних депутатів України, і я думаю, що ці фахові групи можуть напрацювати ряд якісних рішень. Зокрема, працює група щодо питання децентралізації місцевого самоврядування працює, в тому числі в складі є всі три асоціації органів місцевого самоврядування: області, міста і села", - повідомив Гройсман.

Друга група, за його словами, працює над законопроектом про місцеві вибори, третя група - щодо підтримки українських сіл і селищ.

"Вже було два засідання цієї групи і напрацьовано ряд рішень, в тому числі в земельних стосунках, і де потрібно підвищити лобізм громад. Я думаю, що за десять дні буде напрацьовано спільний законопроект, який буде повністю відповідати інтересам територіальних громад", - сказав Гройсман.

Спікер також додав, що четвертою групою буде Конституційна комісія, що створена Президентом.

Нагадаємо, Гройсман також заявив, що Конституційна комісія досі не засідала.