ua en ru

У Раді створена група для законодавчого врегулювання проблеми із видобутком бурштину

У Раді створена група для законодавчого врегулювання проблеми із видобутком бурштину Фото: Ірина Геращенко

Засідання робочої групи планується провести в перший сесійний тиждень травня

У Верховній Раді України створили групу, яка має законодавчо врегулювати проблеми із видобутком бурштину. Про це на своїй сторінці у соцмережі Facebook написала перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

"За дорученням спікера ВР А. Парубія в парламенті створена група , мета якої - законодавче врегулювання цієї проблеми, зокрема , рекультивації постраждалих від варварського незаконного видобутку територій, екологічної складової, інших питань, несплати податків та тіньових оборотів і нелегальних робочих місць , пов'язаних з бурштином", - написала нардеп.

Геращенко зазначила, що засідання робочої групи планується провести в перший сесійний тиждень травня.

"Зараз міністерство ретельно вивчає підготовлений до 2 читання законопроект на предмет відповідності європейському праву. Плануємо в перший сесійний тиждень травня разом з профільним комітетом парламенту, представниками МЗС та мінфіну провести чергове засідання робочої групи і направити напрацьовану експертизу законодавства на обговорення ВР", - зазначила заступник голови ВРУ.

Нагадаємо, раніше Геращенко анонсувала, що законопроекти щодо видобутку бурштину передадуть на експертизу до Міністерства екології та природних ресурсів, а також перевірять на предмет відповідності європейським нормам.