ua en ru

У Раді створили робочу групу щодо виходу з кризи з КСУ

У Раді створили робочу групу щодо виходу з кризи з КСУ Фото: Верховна рада (Віталій Носач/РБК-Україна)
Автор: Юлия Струк

У Верховній раді створили робочу групу, яка повинна розробити законопроекти з питань електронного декларування та діяльності Конституційного суду України. Група повинна напрацювати проекти до 1 грудня.

Про це заступник голови комітету з питань правової політики Ольга Совгиря написала в Facebook.

Робоча група була створена за розпорядженням заступника голови ВР Олени Кондратюк, яка зараз є в.о. глави парламенту.

"Створено робочу групу з представників депутатських фракцій (груп), яка до 1 грудня 2020 року має розробити узгоджені законопроекти з питань, що стосуються електронного декларування та організації діяльності Конституційного суду", - зазначила парламентарій.

Уже завтра відбудеться перше засідання групи. До її складу увійшли представники різних фракцій. Головою призначено народного депутата від "Слуги Народу" Дениса Монастирського, а заступницею - Совгирю.

Нагадаємо, раніше спікер Верховної ради Дмитро Разумков запропонував створити робочу групу для підготовки компромісного рішення щодо виходу з конституційної кризи. Вона повинна напрацювати необхідні законодавчі ініціативи.

Детальніше про те, як влада має намір виходити з конституційної кризи, читайте в матеріалі РБК-Україна "Слово за Радою: як влада має намір виходити з конституційної кризи".