ua en ru

Наступного тижня Рада може повернутися до законів про розмитнення "евроблях", - нардеп

Наступного тижня Рада може повернутися до законів про розмитнення "евроблях", - нардеп Фото: Ніна Южаніна (Віталій Носач, РБК-Україна)

Наступного тижня має відбутися засідання робочої групи комітету ВРУ

На наступному тижні Верховна рада зможе повернутися до розгляду законопроектів №8488 про розмитнення автомобілів на євро номерах і законопроекту №8487 про оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів. Про це в коментарі РБК-Україна повідомила голова комітету парламенту з питань податкової та митної політики народний депутат Ніна Южаніна, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наступного тижня у нас вже будуть готові таблиці. Думаю, що на наступному тижні відбудеться засідання робочої групи комітету. Будемо починати працювати (над законопроектами до другого читання, - ред .) Як відпрацюємо, то відразу будемо пропонувати включити законопроекти до порядку денного", - повідомила вона.

Нагадаємо, 13 липня народні депутати прийняли за основу в першому читанні проект закону №8488 "Про внесення змін у Митний кодекс України та деякі законодавчі акти України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України".

Законопроектом розширюються умови, які є підставою для продовження попередньо встановленого терміну тимчасового ввезення транспортних засобів комерційного призначення, здійснення інших операцій з такими транспортними засобами у випадках, передбачених кодексом. Чинна редакція передбачає продовження строку тимчасового ввезення лише в разі накладення арешту (вилучення).