ua en ru

Раді рекомендують прийняти закон про оподаткування лише обладнаних автостоянках

Раді рекомендують прийняти закон про оподаткування лише обладнаних автостоянках Фото: зараз нижня межа податку за паркувальне місце становить 0,37 грн кв. м/день

Також пропонується скасувати нижню межу збору з місця для паркування

Комітет з питань податкової та митної політики рекомендує Верховній Раді прийняти за основу законопроект №2635 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо збору за місця для паркування транспортних засобів". Про це повідомила прес-служба партії "Блок Петра Порошенка".

Як зазначається, авторами цього законопроекту виступили народні депутати з фракції "Блок Петра Порошенка" Єгор Фірсов, Ярослав Дубневич, Володимир Ар'єв та Дмитро Андрієвський.

За словами Андрієвського, даним законопроектом пропонується змінити базу оподаткування збором за місце для паркування транспортних засобів та встановити його сплату виключно на спеціально обладнаних автостоянках (замість відведених).

"Проектом також пропонується дозволити без рішення відповідної сільської, селищної або міської ради, передавати операторами в суборенду належні їй майданчики для паркування, іншим суб'єктам господарювання. Крім того, передбачається скасувати нижню межу ставки збору з місця для паркування транспортних засобів, що становить 0,03% мінімальної заробітної плати (0,37 грн за кв. м за кожен день)", - повідомив Андрієвський.

Він зазначив, що законопроект спрямований на виведення паркувальних майданчиків з тіні, приведення діяльності існуючих паркувальних майданчиків у відповідність до вимог чинного законодавства, активізації розвитку надання платних послуг паркування.

Нагадаємо, як повідомила перший заступник міністра внутрішніх справ Ека Згуладза, нова патрульна поліція не в силах самостійно справитися зі стихійною торгівлею та паркуванням без відповідної допомоги міської влади.