ua en ru

Раді рекомендують прийняти проект щодо стимулювання розвитку сімейних фермерських господарств

Раді рекомендують прийняти проект щодо стимулювання розвитку сімейних фермерських господарств Фото: Верховна Рада України (twitter.com/verkhovna_rada)

Комітет рекомендує прийняти відповідний законопроект за основу

Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект №7060 "Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення і розвитку сімейних фермерських господарств та припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності". Про це повідомляє інформаційне управління Апарату Верховної Ради України.

"За результатами обговорення членами комітету було ухвалено рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти за основу проект закону "Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання створення і розвитку сімейних фермерських господарств та припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності", № 7060", - сказано у повідомленні.

Так, проектом пропонується спростити доступ до земель сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності для громадян України, які виявили бажання започаткувати та вести або розширити вже створене сімейне фермерське господарство.

Очікується, що прийняття проекту закону дасть змогу забезпечити зростання кількості сімейних фермерських господарств та їх землеволодінь, сприятиме створенню нових робочих місць, зменшенню корупції у сфері земельних відносин, подальшому розвитку фермерства та сільськогосподарської обслуговуючої кооперації за участю сімейних фермерських господарств.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив концепцію розвитку фермерських господарств та сільськогосподарських операцій в Україні на 2018-2020 роки.