ua en ru

Кабмін затвердив програму підтримки фермерства на 2018-2020 роки 

Кабмін затвердив програму підтримки фермерства на 2018-2020 роки  Фото: Володимир Гройсман (kmu.gov.ua)

У бюджеті передбачено виділення 1 млрд гривень на фермерство

Кабінет міністрів України затвердив концепцію розвитку фермерських господарств та сільськогосподарських операцій в Україні. Відповідне рішення було ухвалене сьогодні на засіданні уряду, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми забезпечимо один мільярд гривень цільової підтримки українського фермерства, у тому числі на відродження тваринництва і створення необхідних умов невеликих фермерських господарств доя свого розвитку", - заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

За його словами, усі видатки будуть забезпечені у проекті державного бюджету на 2018 рік. У свою чергу перший заступник міністра аграрної політики і продовольства Максим Мартинюк зазначив, що програма розрахована на 2018-2020 роки.

"За умов підвищення ефективності фермерських господарств, держава додатково може отримувати до 1,5 млн тонн врожаю. А реалізація програмних положень дозволить за три роки в 5 разів збільшити кількість робочих місць на селі, щороку на 10% оновлювати парк техніки, передусім за рахунок використання техніки вітчизняного виробництва, збільшити площі посівів під органічні культури та наростити кількість тваринних комплексів", - повідомляє прес-служба Кабміну.

Нагадаємо, раніше Гройсман заявлялв, що програма підтримки фермерства буде затверджена до кінця місяця.