ua en ru

Раді рекомендують не скасовувати підвищення з 2019 року мінімального окладу держслужбовців

Раді рекомендують не скасовувати підвищення з 2019 року мінімального окладу держслужбовців Фото: засідання комітету (iportal.rada.gov.ua)

Члени комітету вважають, що поданий Кабміном проект бюджету-2019 несе загрозу нівелювання здобутків реформи держслужби

Комітет парламенту з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування рекомендує Верховній раді не скасовувати підвищення з 2019 року мінімального розміру посадового окладу державних службовців. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на інформаційне управління Апарату Ради.

Зокрема, комітет розглянув на своєму засіданні та підготував пропозиції до проекту закону №9000 про державний бюджет на 2019 рік.

"Виключити норми, якими зупиняються положення закону "Про державну службу" щодо підвищення з 1 січня 2019 року мінімального розміру посадового окладу державних службовців до двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб", - сказано у повідомленні.

Так, члени комітету вважають, що поданий урядом законопроект обтяжує матеріально-фінансову основу місцевого самоврядування та "несе загрозу нівелювання здобутків реформи державної служби".

Крім того, комітет пропонує ВР у держбюджеті-2019 збільшити на 14,6 млрд гривень обсяг освітньої субвенції для забезпечення в повному обсязі фінансування видатків на оплату праці педагогічного персоналу.

Також нардепи вважають необхідним збільшити на 12,1 млрд гривень обсяг медичної субвенції для забезпечення в повному обсязі асигнуваннями видатків на здійснення повноважень, делегованих державною в галузі охорони здоров’я. Комітет, крім того, пропонує передбачити субвенцію з державного місцевим бюджетам на фінансування заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет і на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу в обсязі 1,7 млрд гривень.

Нагадаємо, представник президента України у Верховній раді Ірина Луценко заявляла, що у проекті державного бюджету на 2019 рік пропонується заморозити заробітні плати держслужбовцям у міністерствах і відомствах. Вона наголошувала, що пропонується заморозити зарплати саме для держслужбовців, а мінімальна зарплата продовжить рости.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що в Кабміні анонсували зростання мінімальної зарплати з 2019 року. Зокрема, з 1 січня мінімальна зарплата в Україні перевищить 4 тисячі гривень.