ua en ru

У Раді розповіли, скільки коштів іде на попередження домашнього насильства

У Раді розповіли, скільки коштів іде на попередження домашнього насильства Фото: домашнє насильство в Україні (РБК-Україна)

На непідконтрольних територіях рівень насильства щодо жінок в рази перевищує середні показники по країні

На попередження та ліквідацію наслідків домашнього насильства Україна щорічно витрачає 208 мільйонів доларів. Про це у середу, 22 листопада, під час Жіночого Конгресу повідомила народний депутат України, голова підкомітету з питань гендерної рівності і недискримінації Ірина Суслова, передає прес-служба БПП.

"Домашнє насильство коштує нам на рік величезної суми. Уявіть собі, 208 млн доларів! Це майже бюджет міста Одеса. Лише через непрацездатність жінок, потерпілих від насильства, українська економіка втрачає 2,4 млн доларів на рік, а також Україна витрачає 14, 5 млн доларів на те, щоб попереджувати факти домашнього насильства", - заявила Суслова.

За її словами, на непідконтрольних територіях рівень насильства щодо жінок в рази перевищує середні показники по країні. Також депутат повідомила, що на Конгресі буде напрацьований комплексний документ для боротьби з домашнім насильством.

Нагадаємо, з'явилося відео, на якому зафіксовано насильство директора навчально-реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами в Дніпропетровській області щодо 14-річного хлопця-сироти.