ua en ru

У Раді розповіли, як чиновники намагаються привласнити близько 100 млн доларів на "відкатах" від турецької компанії

У Раді розповіли, як чиновники намагаються привласнити близько 100 млн доларів на "відкатах" від турецької компанії Фото: Юрій Дерев'янко

Дерев'янко звинуватив сина Пашинського в лобіюванні інтересів Aselsan у забезпеченні ВСУ зв'язком

Українські чиновники намагаються привласнити близько 100 млн доларів на "відкатах" від турецької компанії Aselsan. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав народний депутат України Юрій Дерев'янко, коментуючи ситуацію з випробуваннями засобів зв'язку для Збройних сил України (ЗСУ).

"Всі особи, які брали участь у випробуваннях на контрольно-пропускному пункті військової частини, проходили стандартну процедуру: перевірку паспортів, встановлення особи, перевірку особи за списком Міноборони осіб, які беруть участь у випробуваннях, видача відповідного пропуску. В тому числі таку процедуру проходив один з представників Ізраїльської компанії Elbit Systems, навколо якого підняв істерику один із слуг "бенефіціарів цієї корупційної афери" - Іван Вінник", - пише Дерев'янко.

alt

За даними нардепа, під час випробувань на певній відстані турецьке обладнання взагалі перестало працювати.

"У мене на очах нова турецька станція, яка була придбана Міністерством оборони в кінці 2016 року, протягом півдня так і не запрацювала. Це військова техніка, яка повинна проходити сотні тестів і перевірок на відмовостійкість. Це техніка, від якої залежить життя українських бійців!", - написав Дерев'янко.

Він також зазначив, що два генерали говорили туркам: "Нічого страшного, давайте, шукайте інше, ми почекаємо". "Цікаво, це вони зафіксують у протоколі випробувань?", - додав політик.

"І наостанок найцікавіше, звідки взялася ця турецька компанія? І тут несподівано "виринає" син Сергія Пашинського - голови парламентського комітету з питань національної безпеки і оборони. Про це мені сказав особисто генерал Рапко", - заявив Дерев'янко.

Політик зазначає, що 27-річний Антон Пашинський є директором департаменту спеціалізованого державного підприємства, що займається торгівлею зброєю.

"Саме він "просуває" інтереси турецької компанії. І не дивно, що секретар цього комітету Іван Вінник, депутат Блок Петра Порошенка, відразу після мого відвідання цих випробувань, виступив в захист турецької компанії і їх "спецоперації". Впевнений, що для НАБУ тут багато роботи, в тому числі стосовно тих осіб, які покривають спроби чиновників привласнити близько 100 млн доларів на відкатах від турецької компанії", - резюмував Дерев'янко.

Скандал з раціями для військовослужбовців. Як у #ЗСУ хочуть вкрасти 100 мільйонів доларів на засобах зв'язку для армії ...

Опубліковано Yuriy Derevyanko / Юрієм Дерев'янком 28 травня 2017 р.