ua en ru

У Раді розраховують сьогодні заслухати звіт Гонтаревої, - нардеп

У Раді розраховують сьогодні заслухати звіт Гонтаревої, - нардеп Фото: Валерія Гонтарева (flickr.com/NBU)

Гонтарева може виступити із звітом перед звільненням з посади голови НБУ

У Верховний раді України розраховують сьогодні заслухати звіт голови Національного банку Валерії Гонтаревої перед голосуванням за її звільнення. Про це повідомив народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Вадим Денисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз Верховна рада входить до питань омбудсмена, Національного банку і голови Рахункової палати. Я сподіваюся, що буде Гонтарева. Хотілося б побачити цю людину в стінах парламенту. Я її не бачив, але сподіваюся, що вона буде в залі", - заявив Денисенко.

Зазначимо, що в порядку денному українського парламенту на 15 березня значаться питання звільнення Гонтаревої з посади керівника Національного банку, а також призначення нового глави НБУ.

Нагадаємо, напередодні нардеп Денисенко заявляв, що в Раді немає консенсусу щодо голосування за відставку Гонтаревої.

"На жаль, на сьогоднішній момент в залі немає консенсусу, і я дуже боюся, що завтра (15 березня, - ред.) знову не вистачатиме голосів за відставку Валерії Гонтаревої", - заявив Денисенко.

Він також зазначив, що чинний виконувач обов'язків голови НБУ Яків Смолій не може виконувати покладені на нього функції в повному обсязі.