ua en ru

У ВР просять Садового надати інформацію щодо заходів для побудови сміттєпереробних заводів

У ВР просять Садового надати інформацію щодо заходів для побудови сміттєпереробних заводів

Народний депутат України Ганна Гопко звернулась до львівського міського голови Андрія Садового з проханням надати інформацію щодо заходів для побудови сміттєпереробних заводів за останні 10 років. Відповідне звернення політик оприлюднила на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"16 років тому студенткою не могла й уявити, що зараз разом з колегами-депутатами писатимемо ці депутатські звернення, пов'язані з трагедією в селі Грибовичі. Тоді, в 2000 році,як автор сюжету "Трагедія села Грибовичі" ( Lesya Vakulyuk) вперше поїхала за кордон до Франціі на нагородження переможців конкурсу телесюжетів "Навколишнє середовище та сталий розвиток", - написала нардеп.

За словами Гопко, її сюжет про Грибовицьке сміттєзвалище і його наслідки для здоров'я мешканців села отримав окрему нагороду на міжнародному конкурсі для молодих тележурналістів в Парижі.

"Як волонтер екологічної організації бачила неодноразові спроби міжнародних організацій вирішити проблему сміття в місті Львові, але корупція завадила інвесторам реалізувати свої проекти", - заявила політик.

Вона зазначила, що проблема твердих побутових відходів актуальна для більшості міст та сіл України. "Часто не вирішується через відсутність політичної волі та корупцію. У ВР зареєстровано понад 10 законопроектів на тему відходів. Пора провести екологічний день", - резюмувала Гопко.