ua en ru

У Раді закликали міністрів прозвітувати щодо збитків, завданих блокадою Донбасу

У Раді закликали міністрів прозвітувати щодо збитків, завданих блокадою Донбасу Фото: зруйнований Донецький аеропорт (flickr.com osce_smmu)

Звіт очікують в п'ятницю під час години запитань до уряду

У Верховній Раді закликали профільних міністрів прозвітувати у п'ятницю, 22 грудня, під час години запитань до уряду у Верховній Раді щодо збитків, які були завдані унаслідок блокади тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Про це сьогодні на погоджувальній раді керівників фракцій і голів комітетів заявила перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Звіт очікують від міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва та міністра фінансів Олександра Данилюка.

"Я хочу звернутися до шановних лідерів фракцій з пропозицією, щоб у п'ятницю під час години запитань до уряду ми заслухали уряд, міністерства фінансів і економіки, враховуючи той факт, що закінчується бюджетний рік, надати точну інформацію ВР, які є збитки національного бюджету від факту блокади Донбасу", - заявила Геращенко.

За її словами, йдеться передусім про втрати держбюджету від того, що підприємства з окупованих територій перестали сплачувати податки.

Нагадаємо, 9 грудня в НБУ розповіли про збитки від блокади окупованого Донбасу. Зазначається, що втрати від блокади частково компенсовано високим врожаєм зернових.