ua en ru

У НБУ розповіли про збитки від блокади окупованого Донбасу

У НБУ розповіли про збитки від блокади окупованого Донбасу Фото: Олег Чурій (Julia Berezovska/Press office NBU)

Втрати від блокади частково компенсовано високим врожаєм зернових

Сприятливі умови торгівлі та рекордно високий врожай зернових дали змогу частково компенсувати збитки внаслідок розриву торговельних зв’язків з тимчасово окупованими територіями, які загалом становлять 1,8 млрд доларів у 2017 році та 0,5 млрд доларів у 2018. Про це повідомив заступник голови Національного банку України Олег Чурій під час зустрічі з представниками бізнесу, повідомляє прес-служба НБУ.

"У першому півріччі Національний банк очікував на значне сповільнення ВВП внаслідок розриву торговельних зв’язків з тимчасово окупованими територіями. В той же час, сприятливі умови торгівлі, а також рекордно високий врожай зернових у 2016-2017 роках дав змогу частково компенсувати втрати від блокади для торговельного балансу країни, які в цілому вимірюються на рівні 1,8 млрд доларів у 2017 році та 0,5 млрд доларів у 2018 р.", - зазначив Чурій.

Він додав, що у 2017-2019 роках дефіцит поточного року залишиться на рівні 4 млрд доларів, а активність іноземних інвесторів на сьогодні все ще стримується високими корупційними та юридичними ризиками.

#event Заступник Голови національного банку України Олег Чурій поспілкувався з представниками бізнесу під час зустрічі,...

Опубліковано Національний банк України 8 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що Україна досягла економічного зростання в умовах кризи та торгівельної блокади.