ua en ru

Раді пропонують заборонити фотографувати диких тварин під загрозою штрафу

Раді пропонують заборонити фотографувати диких тварин під загрозою штрафу Фото: Верховна Рада України

Заборону пропонується не поширювати в зоопарках, дельфінаріях, цирках та виставках диких тварин

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект №4964 про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо посилення заходів по боротьбі з порушеннями екологічного законодавства). Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.

Так, документом пропонується збільшити для громадян розмір штрафу, передбачений санкціями частини 1 та 2 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП), за порушення правил використання об’єктів тваринного світу та заборонити комерційну фотозйомку диких тварин в містах та населених пунктах крім зоопарків, дельфінаріїв, цирків та виставок диких тварин.

"Під час обговорення зазначалося, що стягнення для посадових осіб за порушення правил використання об’єктів тваринного світу пропонується залишити без змін. Відтак, у разі прийняття законопроекту громадяни нестимуть більш сувору відповідальність за вчинення того ж самого правопорушення, ніж посадові особи", - сказано в повідомленні.

У зв’язку з цим комітет пропонує збільшити розмір штрафу в санкціях статті 85 КУпАП також і для посадових осіб.

"Члени Комітету також висловили інші зауваження до документа й водночас висловили упевненість в тому, що недоліки законопроекту можуть бути усунуті під час його підготовки у комітеті до другого читання", - повідомляє інформаційне управління.

Нагадаємо, у приватному зоопарку під Києвом народилися відразу п'ять рідкісних білих левенят.