ua en ru

Раді пропонують ввести кримінальну відповідальність за незаконне переміщення товарів в зоні АТО

Раді пропонують ввести кримінальну відповідальність за незаконне переміщення товарів в зоні АТО Фото: Верховна Рада

Незаконне переміщення пропонується карати позбавленням волі на строк 3 до 7 років

У Верховну Раду України внесли проект закону №6147 "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення кримінальної відповідальності за незаконне переміщення товарів через лінію зіткнення". Відповідний документ на сайті парламенту було зареєстровано 28 лютого 2017 року.

На даний момент текст законопроекту відсутній на сайті ВР, однак прес-служба партії "Блок Петра Порошенка" надала його РБК-Україна.

Зокрема, документом передбачається, що незаконне переміщення продовольчих, непродовольчих та медичних товарів через лінію зіткнення карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

При цьому та сама дія, вчинена за попередньою змовою групою осіб або особою, раніше судимою за злочин, передбачений статтею 201 Кримінального кодексу, або службовою особою з використанням службового становища карається позбавленням волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Пропонується передбачити, що положення даної статті будуть застосовуватися до завершення антитерористичної операції.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України в ході свого засідання, сьогодні, 1 березня 2017 року, планує розглянути проект постанови "Про затвердження Порядку переміщення товарів у район чи з району проведення антитерористичної операції".