ua en ru

Раді пропонують звільнити глав Міноборони та Генштабу

Позафракційний народний депутат України Віктор Балога пропонує Верховній Раді України звільнити міністра оборони України Валерія Гелетея.

Позафракційний народний депутат України Віктор Балога пропонує Верховній Раді України звільнити міністра оборони України Валерія Гелетея. Відповідний проект постанови № 5053 "Про звільнення міністра оборони України Гелетея В.В", зареєстрований сьогодні в парламенті.

Як зазначив Балога на своїй сторонці у соцмережі Facebook, на міністра оборони є безліч нарікань, як з боку військових і колег по уряду, так і від громадськості.

"Особисто я солідарний з людьми, і мене, як громадянина, така робота теж не влаштовує. Тому, вирішив взяти на себе відповідальність за внесення у ВР проекту постанови про звільнення міністра оборони, хоча преса (скоріше з владних пагорбів) по сьогоднішній день його прихід в уряд приписує мені", - написав Балога.

Також він зазначив, що зареєстрував у Раді проект постанови № 5054 про звільнення Віктора Муженка з посади начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил України.

"Не менше нарікань є і на генерал-полковника Муженка. Тому, щоб бути справедливим до кінця, також зареєстрував проект постанови про звільнення начальника Генерального штабу Збройних сил України. Вести у танкову атаку бійців - це, безумовно, вчинок. Але це - робота офіцерів. Задача начальника Генштабу - зробити усе, щоб ці офіцери не опинилися в котлах", - написав Балога.