ua en ru

Раді пропонують посилити парламентський контроль за виконанням Кабміном законів

Раді пропонують посилити парламентський контроль за виконанням Кабміном законів Фото: парламент (РБК-Україна)

Автори наголошують, що деякі закони роками ігноруються Кабміном

У парламенті зареєстрований законопроект №8279 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про заходи щодо посилення контрольних функцій Верховної Ради України ("Закони мають виконуватись")". Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

Проект був внесений у ВР 17 квітня 2018 року. Автори законодавчої ініціативи – нардепи від фракцій Радикальної партії Олега Ляшка, "Самопоміч", "Блок Петра Порошенка", "Народний фронт".

У пояснювальній записці наголошується, що деякі закони, що приймаються Радою, роками ігноруються урядом та відповідними органами виконавчої влади.

Тому документом пропонується встановити відповідний механізм виконання та контролю за забезпеченням введення в дію законів, прийнятих ВР, через введення моніторингу виконання прийнятого закону відповідним комітетом Ради, який був головним при розробці відповідного законопроекту.

"За наслідками розгляду таким комітетом Верховної Ради питання щодо виконання прийнятих законів може виноситись рекомендація Раді щодо звільнення члена Уряду, відповідального за відповідний напрямок, що стосується сфери дії закону, яка обов’язково включається у порядок денний найближчого пленарного засідання Верховної Ради", - зазначають автори проекту.

Нагадаємо, раніше представник президента України у Верховній Раді Ірина Луценко повідомила, що протиріч між урядом, парламентом і президентом немає.