ua en ru

Раді пропонують уповноважити Антитерористичний центр при СБУ вести облік заручників

Раді пропонують уповноважити Антитерористичний центр при СБУ вести облік заручників Фото: Верховна Рада

Законопроектом пропонується внести зміни до закону "Про боротьбу з тероризмом"

Верховній Раді України пропонують прийняти законопроект №6321 щодо внесення змін до деяких законів щодо захисту прав осіб, які були захоплені в заручники. Про це повідомляє прес-служба партії "Блок Петра Порошенка".

Так, ініціатори законопроекту - парламентарі від фракції БПП.

"Законодавством поки не передбачено спеціальних правових норм, які б регламентували статус саме цієї категорії осіб та не передбачено можливості отримання ними окремих правових гарантій, а також соціальної допомоги з боку держави, незважаючи на те, що у зв’язку з необхідністю вжиття заходів з метою визволення захоплених в заручники військовослужбовців та їх подальшої реабілітації, такі військовослужбовці, а також члени їх сімей, особливо потребують грошової допомоги", - підкреслюється у повідомленні.

Так, законопроектом пропонується доповнити частину першу статті 5 закону "Про боротьбу з тероризмом" положеннями, що уповноважують Антитерористичний центр при Службі безпеки України на здійснення обліку заручників і видачу підтверджувальних документів про утримання особи в заручниках.

Документ також пропонує ввести два види одноразової грошової допомоги: - перший вид - це одноразова грошова допомога членам сім’ї військовослужбовця, який був захоплений в заручники; другий вид - це одноразова грошова допомога військовослужбовцю у разі звільнення з полону.

Нагадаємо, раніше радник голови Служби безпеки України Юрій Тандит заявив, що кількість українських заручників, які утримуються в окупованих районах Донецької і Луганської областей (ОРДЛО), зростає.