ua en ru

Раді пропонують в три рази підвищити штрафи за водіння п'яним

Раді пропонують в три рази підвищити штрафи за водіння п'яним Фото: ВР пропонують в 3 рази підвищити штрафи за водіння п'яним

У Раді зареєстрований відповідний законопроект

Верховній Раді України пропонують посилити адміністративну відповідальність за водіння в нетверезому вигляді. Про це свідчить законопроект №4373. Документ був внесений до ВРУ 5 квітня 2016 року.

Відзначимо, що законопроект вніс до Ради перший заступник глави фракції "Народний фронт" Андрій Тетерук.

Документом пропонується встановити, що за водіння транспортними засобами в стані алкогольного, наркотичного або іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, передбачається штраф від 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (один такий мінімум - 17 гривень) і позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік.


Підкреслимо, що зараз в Кодексі про адміністративні правопорушення за керування в нетверезому вигляді передбачений штраф в 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і позбавлення права водіння на термін від 1 до 2 років.

Також пропонується встановити, що повторне протягом 2 років водіння в стані будь-якого сп'яніння карається штрафом в 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів та позбавленням права водіння на 3 роки.

При цьому за вживання водієм алкоголю або наркотиків після дорожньо-транспортної пригоди або після того, як транспортний засіб був зупинений на вимогу поліцейського, до проведення медогляду, передбачається штраф у розмірі 1200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і позбавлення права водіння на 3 роки або адмінарешт на 15 діб.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко підписав рішення Київської міської ради про заборону продажу алкогольних напоїв у тимчасових спорудах (МАФах).