ua en ru

Раді пропонують створити ТСК з проблем функціонування ДП "Антонов"

Народні депутати з фракції "Удар" Віталій Кличко та Валерій Карпунцов пропонують Верховній Раді України утворити тимчасову спеціальну комісію з попередньої підготовки та попереднього розгляду питання проблем функціонування та розвитку ринку авіаційної промисловості України та ДП "Антонов"

Народні депутати з фракції "Удар" Віталій Кличко та Валерій Карпунцов пропонують Верховній Раді України утворити тимчасову спеціальну комісію з попередньої підготовки та попереднього розгляду питання проблем функціонування та розвитку ринку авіаційної промисловості України та ДП "Антонов". Відповідний проект постанови № 4999 зареєстрований сьогодні у парламенті.

Текст проекту постанови наразі на сайті Ради відсутній, проте як витікає з назви документу, ТСК буде займатися також підготовкою пропозицій щодо шляхів та способів забезпечення розвитку авіаційної промисловості України.

Нагадаємо, 9 квітня 2014 р. Кабінет міністрів розпорядженням №340 звільнив з посади голови правління державного концерну "Антонов" Дмитра Ківу.

У відповідь на це колектив ГП "Антонов" в квітні та травні 2014 р. декілька разів проводив акції протесту проти звільнення президента-генерального конструктора Ківи. Працівники підприємства також звернулися до в. о. Президента України , голови Верховної Ради Олександру Турчинову та прем'єр-міністру Арсенію Яценюку з проханням не допустити звільнення Ківи.

ДП "Антонов" займається дослідженням та розробкою в галузі технічних наук, будує транспортні та пасажирські літаки, літаки спеціального призначення та планери.