ua en ru

Раді пропонують дозволити власникам вогнепальної зброї безплатно передавати її на потреби ЗСУ та Нацгвардії

Народний депутат з фракції "Батьківщина" Володимир Яворівський пропонує Верховній Раді України дозволити громадянам України - власникам вогнепальної зброї, озброєння та бойової техніки добровільно передавати її на баланс Збройних сил України та Національної гвардії України.

Народний депутат з фракції "Батьківщина" Володимир Яворівський пропонує Верховній Раді України дозволити громадянам України - власникам вогнепальної зброї, озброєння та бойової техніки добровільно передавати її на баланс Збройних сил України та Національної гвардії України. Про це йдеться у проекті постанови № 4092а "Про передачу вогнепальної зброї, озброєння та бойової техніки громадянами України військовослужбовцям Збройних сил України та Національної гвардії України", текст якого оприлюднений на сайті парламенту.

Так, постанова пропонує надати право громадянину України, який є власником вогнепальної зброї, озброєння та бойової техніки безоплатно передати їх на баланс Збройних сил України та Національної гвардії України.

"Добровільна передача вогнепальної зброї, озброєння та бойової техніки здійснюється на підставі письмової заяви власника. При цьому складається акт прийому-передачі у двох примірниках. До акту додаються відповідні реєстраційні та дозвільні документи на зброю, озброєння та бойову техніку", - йдеться у проекті постанови.

Також згідно з проектом, власнику вогнепальної зброї буде видаватися довідка про передачу зброї для подання до органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації прав на зброю.

"Прийняття та реалізація проекту дозволить підняти рівень забезпечення військовослужбовців Збройних сил України та Національної гвардії України вогнепальною зброєю, озброєнням та бойовою технікою", - зазначає автор проекту постанови у пояснювальній записці до документу.