ua en ru

Раді пропонують дозволити арешт судді Кірєєва і ще двох суддів

Раді пропонують дозволити арешт судді Кірєєва і ще двох суддів

Голова комітету Верховної Ради України з питань правової політики та правосуддя, голова фракції "Блок Петра Порошенка" Руслан Князевич зареєстрував у парламенті проекти постанов про дозвіл щодо взяття під варту трьох суддів. Про це йдеться на офіційному сайті парламенту.

Так, проект постанови № 1753 передбачає надання згоди на затримання та арешт (взяття під варту) судді Печерського районного суду міста Києва Родіона Кірєєва, який виніс вирок лідеру "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

Крім того, у проекті постанови № 1754 пропонується надати згоду на затримання та арешт судді Малиновського районного суду міста Одеси Миколи Болотіна.

Також проектом постанови № 1755 Князевич пропонує надати згоду на затримання та арешт судді Центрального районного суду міста Миколаєва Андрія Рудяка.

Нагадаємо, 7 липня 2014 р. Міністерство внутрішніх справ України оголосило в розшук суддю Родіона Кірєєва.

В квітні 2014 р. Генеральна прокуратура України порушила справи проти судді Родіона Кірєєва за семи статями.

Нагадаємо, в 2011 р. Тимошенко була засуджена до 7 років в'язниці за перевищення повноважень при підписанні газових угод з Росією в січні 2009 р., коли вона обіймала пост прем'єр-міністра. Також суд позбавив її на 3 роки права обіймати посади в органах державної влади.

14 квітня 2014 р. Верховний суд України (ВСУ) закрив "газову справу" проти Тимошенко у зв'язку з відсутністю складу злочину. 22 лютого 2014 р. після того, як Верховна Рада проголосувала за її звільнення, Тимошенко вийшла з колонії в Харківській області.

Зазначимо, що у Раді розраховують 15 січня 2015 р. прийняти закон, що передбачає можливість арешту суддів.