ua en ru

Раді пропонують визначити порядок оподаткування операцій з електронними грошима

Раді пропонують визначити порядок оподаткування операцій з електронними грошима Фото: Верховна Рада України

Використання електронних засобів сприятиме виведенню з тіні частини розрахунків у мережі Інтернет

Верховній Раді України пропонують найближчим часом розглянути проект закону №1675 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо визначення та порядку оподаткування операцій з електронними грошима", повідомляє прес-служба політичної партії "Блок Петра Порошенка" (БПП).

Серед авторів проекту закону народні депутати з фракції партії БПП: Олексій Порошенко, Ольга Бєлькова, Павло Різаненко, Анатолій Євлахов, Олексій Мушак.

"Основною метою законопроекту є закріплення на законодавчому рівні чіткого порядку оподаткування операцій з електронними грошима емітента електронних грошей та агентів емітента, а також закріплення права суб'єктів господарювання, які використовують спрощену систему оподаткування, приймати електронні гроші в якості оплати за товари та послуги, які вони надають," - пояснив один із співавторів законопроекту, народний депутат України Олексій Порошенко.

"Використання електронних коштів сприятиме виведенню з тіні частини ринку розрахунків за товари та послуги в мережі Інтернет та приверне увагу іноземних інвесторів, що в свою чергу призведе до покращення інвестиційного клімату держави та принесе значні фінансові надходження до бюджету України. Тому основним завданням нашого законопроекту є встановлення чітких правових вимог та механізмів здійснення оподаткування операцій з електронними грошима, що дасть можливість гарантувати законність, прозорість та визначеність підходу до оподаткування таких операцій", - також розповів Олексій Порошенко.

Він зазначив, що законопроектом пропонується внести низку змін до положень Податкового кодексу України, зокрема, врегулювати відносини, що виникають при здійсненні оподаткування операцій з електронними грошима, які здійснюють агенти емітента електронних грошей.

"Необхідно встановити чіткий порядок здійснення оподаткування вказаних операцій з електронними грошима, а також надати право суб'єктам господарювання, які підпадають під спрощену систему оподаткування,приймати електронні гроші в якості оплати за товари та послуги, які вони надають", - сказав співавтор Закону.

Автори законопроекту переконані, що його прийняття призведе до збільшення привабливості використання електронних грошей для суб'єктів господарської діяльності, що, в свою чергу, призведе до швидкого розвитку ринку електронних грошей та виведення з тіні значної кількості платежів в Інтернет, а разом із цим і збільшить надходження до державного бюджету.

Нагадаємо, нещодавно міністр фінансів України Наталія Яресько висловлювалась з приводу спрощеної системи оподаткування.