ua en ru

У Раді пропонують обмежити виплати працівникам "Нафтогазу"

У Раді пропонують обмежити виплати працівникам "Нафтогазу" Фото: нардеп Олена Бабак

Така заборона повинні встановити Міненерго та Держфінінспекція

У комітеті Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства пропонують обмежити виплати працівникам НАК "Нафтогазу України". Про це на засіданні робочої групи з вивчення обґрунтованості підвищення тарифів на комунальні послуги заявила заступник голови комітету Олена Бабак, передає кореспондент РБК-Україна.

"Необхідно встановити вимогу щодо обмеження виплат працівникам "Нафтогазу" до забезпечення беззбиткового функціонування підприємства і встановити жорсткий контроль за витратами, що мають пряме відношення до операційної діяльності підприємства", - зазначила Бабак.

"Ми розуміємо, що підприємство збиткове. Офіційно, за даними аудиту "Нафтогаз" за результатами минулого року, отримав 85 млрд збитків, 96 млрд було надано з бюджету "Нафтогазу"... при цьому є певні витрати, яких просто не може бути у збиткового підприємства", - додала вона.

За словами Бабак, така заборона або обмеження має бути встановлено Міненерго та Держфінінспекцією через погодження фінансового плану.

Нагадаємо, заборгованість населення за послуги ЖКГ становить близько 12-13 млрд грн.