ua en ru

У Раді пропонують модернізувати українську авіацію та ППО

У Раді пропонують модернізувати українську авіацію та ППО Фото: Сергій Пашинський (з відкритих джерел)

Пашинський підкреслив, що будь-які військові виліти - це ризик

В Україні має бути проведена модернізація українських літаків та засобів протиповітряної оборони. Про це повідомив голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський, передає кореспондент РБК-Україна.

Нардеп зазначив, що в Україні назріла колосальна проблема модернізації засобів ППО.

"Вчора сталась страшна трагедія. Хочу нагадати, що будь-які військові виліти - це ризик. Тому що це ж не просто пасажирський літак. Я думаю, що у нас є достатньо компетентні спеціалісти, щоб розібратись, чому ж трапилась аварія. Хочу сказати, що в нас назріла колосальна проблема модернізації наших засобів протиповітряної оборони і модернізації авіації", - повідомив Пашинський.

За його словами, українські літаки потребують оновлення та модернізації, адже вони є доволі старими.

"Уся наша авіація та ППО - це Радянського Союзу. І все те, що попередні міністри оборони не розпродали і не розікрали, ми були змушені "поставити на крило". Звичайно, потрібно вкладати досить серйозні кошти в підтримання технічного стану в ці компоненти нашої безпеки", - повідомив нардеп.

Нагадаємо, у вівторок, 16 жовтня, унаслідок катастрофи винищувача Су-27УБ у Вінницькій області загинув заступник командира по авіації повітряного командування "Схід" Іван Петренко.

Як писало РБК-Україна, 16 жовтня близько 17:00 в Вінницькій області впав військовий винищувач Су-27УБ, що виконував навчально-бойовий політ у рамках військових навчань "Чисте небо 2018".

У ВПС США підтвердили, що другим учасником аварії Су-27 є американський військовий.