ua en ru

Раді пропонують змінити принципи розслідування у справах по боротьбі з тероризмом в АТО

Раді пропонують змінити принципи розслідування у справах по боротьбі з тероризмом в АТО Фото: Верховна Рада України

Серед пропонованих змін - проведення негласних слідчих дій  у невідкладних випадках

Верховній Раді України пропонують прийняти законопроект №6079 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо вирішення проблемних питань проведення антитерористичної операції та посилення боротьби з тероризмом)". Про це повідомляє прес-служба партії "Блок Петра Порошенка".

Так, ініціатори проекту закону - нардепи від фракції БПП.

За словами одного з авторів законодавчої ініціативи, депутата Віктора Кривенка, запропоновані документом зміни спрямовані на вирішення проблемних питань, які виникають під час здійснення досудового розслідування, яке стосується терористично-диверсійної і сепаратистської діяльності.

"Ми пропонуємо уповноважити слідчі органи безпеки також брати участь у досудовому розслідування злочинів, що загрожують життєво важливим національним інтересам України", - пояснив парламентар.

Він зазначив, що актом пропонується наділити прокурора та слідчого повноваженнями на доручення проведення процесуальних дій, пов’язаних із забезпеченням кримінального провадження чи здійсненням досудового розслідування.

Серед інших законодавчих змін нардеп назвав проведення негласних слідчих дій у невідкладних випадках.

"Негласна слідча дія може бути розпочата до постановлення ухвали слідчого судді. Запропонована зміна стосується лише виняткових випадків, пов’язаних із урятуванням життя людей та запобіганням вчиненню тяжкого або особливо тяжкого злочину та зумовлена необхідністю оперативного прийняття рішень під час проведення АТО", - сказав Кривенко.

Нагадаємо, Рада звільнила від ввізного мита ввезення пара-арамідної тканини для кулезахисних шоломів.