ua en ru

У Раді підготували заяву до президента ОБСЄ по "виборам" у Криму

У Раді підготували заяву до президента ОБСЄ по "виборам" у Криму Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

За словами Геращенко, відбувається "повзуча" легалізація сфальсифікованих виборів президента РФ у Криму

У Верховній раді України підготували заяву до президента Організації з безпеки та співробітництва у Європі (ОБСЄ) по "виборам" в анексованому Росією Криму. Про це під час Погоджувальної ради заявила перший заступник голови ВР Ірина Геращенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Вона підкреслила небезпечну тенденцію, яка відбувається навколо сфальсифікованих виборів президента РФ у Криму.

"На жаль, вже вдруге поважна міжнародна організація, яка здійснює моніторинг за виборами - БДІП ОБСЄ ( Бюро демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ – ред.), у своєму звіті по президентським виборам у РФ не сказала жодного слова щодо сфальсифікованих виборів у РФ. Бачимо, як відбувається "повзуча" легалізація цих сфальсифікованих виборів", - підкреслила віце-спікер та додала, що нардепи і МЗС України не повинні закривати на це очі.

У зв'язку з цим у парламенті було підготовлено відповідну заяву.

"Разом з громадськими організаціями, зокрема "Опорою", ми підготували відповідну заяву Верховної ради до ОБСЄ. Я дуже проситиму і Андрія Парубія, і представників усіх фракцій, щоб ми підписали цю заяву і цього тижня прийняли. Адже остаточний звіт буде затверджений буквально днями, і маємо на це жорстко реагувати", - заявила Геращенко.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко повідомив, що Рада ЄС ввела санкції проти відповідальних за проведення "виборів" президента Російської Федерації у Криму.