ua en ru

У Раді підтримали звернення до Луценка з вимогою притягнути Льовочкіна до кримінальної відповідальності

У Раді підтримали звернення до Луценка з вимогою притягнути Льовочкіна до кримінальної відповідальності Фото: Сергій Льовочкін (РБК-Україна)

Відповідне звернення до генпрокурора підтримали 20 нардепів

Народні депутати підтримали ініціативу "Вільних людей" щодо притягнення екс-голови Адміністрації президента Сергія Льовочкіна до кримінальної відповідальності. Про це йдеться у зверненні, ініційованому народними депутатами Андрієм Левусом та Сергієм Висоцьким, яке передано генеральному прокурору Юрію Луценко, повідомляється на сторінці мережі "Вільні люди" на Facebook.

У зверненні, яке підтримали 20 народних депутатів, відзначається, що розслідування провадження про конституційний переворот, який призвів до узурпації влади колишнім президентом України Віктором Януковичем, буде неповним без притягнення до відповідальності колишніх співробітників Адміністрації президента, зокрема її екс-голови Сергія Льовочкіна. На разі підозрюваним за цією справою проходить екс-міністр юстиції Олександр Лавринович.

Народні депутати вважають, що Сергій Льовочкін, з огляду на "свою політичну позицію та посадові повноваження", "не міг не бути співучасником державного перевороту". Саме він, на думку нардепів, "координував" цей процес зі сторони Януковича, готував для цього "політичний та юридичний ґрунт".

В організації "Вільні люди" вважають, що саме вибірковий підхід до покарання поплічників Януковича, який сповідує чинна влада, є підґрунтям для "повзучого реваншу". Активісти переконані, що тільки правосуддя та справедливе покарання усіх посібників Януковича, та людей, які продовжують співпрацювати з ними у владі, може стати запорукою політичної стабільності України.

altaltaltalt