ua en ru

У Раді оприлюднили орієнтовний графік розгляду держбюджету-2019

У Раді оприлюднили орієнтовний графік розгляду держбюджету-2019 Фото: Верховна рада (РБК-Україна)

Відповідно до графіку, Рада може прийняти держбюджет-2019 не пізніше 1 грудня

На сайті Верховної ради оприлюднили орієнтовний графік розгляду проекту закону №9000 про державний бюджет України на 2019 рік відповідно до регламенту ВР, передає інформаційне управління Апарату Ради.

Відповідно до графіку представлення держбюджету на 2019 рік планується на пленарному засіданні Верховної ради 21 вересня.

Не пізніше 1 жовтня триватиме розгляд проекту нардепами та комітетами, формування пропозицій до законопроекту та направлення їх до комітету з питань бюджету.

З 1 по 15 жовтня комітет з питань бюджету розгляне пропозиції депутатів ВР і комітетів держбюджету, висновки Рахункової палати. Також відбудеться підготовка висновків та пропозицій до законопроекту, а також таблиці пропозицій суб’єктів права законодавчої ініціативи. 17 жовтня очікується надання нардепам висновків і пропозицій комітету з питань бюджету до держбюджету, а також таблиці пропозицій.

Підкреслимо, що 18 (19) жовтня відбудеться розгляд та прийняття держбюджету на 2019 рік у першому читанні на пленарному засіданні ВР (схвалення Бюджетних висновків ВР).

У період з 19 (20) жовтня до 2 листопада Кабмін за участю уповноважених представників бюджетного комітету буде готувати проект держбюджету-2019 до другого читання відповідно до бюджетних висновків парламенту.

Не пізніше 3 листопада уряд подасть у Раду проект законопроекту про держбюджет, підготовлений до другого читання, і порівняльну таблицю щодо врахування бюджетних висновків (із вмотивованими поясненнями щодо неврахованих положень). Не пізніше 5 листопада планується надання цих документів нардепам.

У період з 5 до 19 листопада у бюджетному комітеті триватиме розгляд документу, підготовленого до другого читання, та підготовка висновку щодо врахування у цьому законопроекті Бюджетних висновків ВР. Пропозиції нардепів, комітетів до законопроекту, підготовленого до другого читання, не розглядаються.

Очікується, що 20 листопада відбудеться розгляд та прийняття держбюджету на 2019 рік у другому читанні на пленарному засіданні Ради, а не пізніше 25 листопада (у разі ухвалення Радою відповідного рішення) бюджетний комітет готуватиме бюджет-2019 до третього читання (порівняльної таблиці статей законопроекту, розгляд яких перенесено на третє читання, і остаточної редакції законопроекту). Вказано, що після прийняття законопроекту у другому читанні пропозиції парламентарів та комітетів до нього не розглядаються.

"У разі прийняття Верховною радою відповідного рішення, не пізніше 1 грудня відбудеться розгляд та ухвалення проекту закону про державний бюджет України на 2019 рік у третьому читанні та в цілому як закону", - сказано у повідомленні.

Вказано, що орієнтовний графік було схвалено на засіданні комітету з питань бюджету 5 вересня 2018 року.

Нагадаємо, Рада у п'ятницю, 21 вересня, розгляне державний бюджет на 2019 рік.

Як писало РБК-Україна раніше, Кабмін подав до ВР проект державного бюджету на 2019 рік, у якому розрахунки здійснені з використанням прогнозного курсу на кінець року 29,4 грн/долар.