ua en ru

У Раді назвали "самодіяльністю" заяву глави Ради Європи про скасування санкцій проти РФ

У Раді назвали "самодіяльністю" заяву глави Ради Європи про скасування санкцій проти РФ Фото: Ірина Геращенко, перший заступник голови ВРУ (УНІАН)

Геращенко заявила, що якщо Європа дозволить РФ порушувати базові європейські принципи і права людини, то "це буде вже інша, здеградована Європа"

Розгляд питання про зняття санкцій з Російської Федерації (РФ) в Раді Європи (РЄ), про який сказав глава РЄ Турбйорн Ягланд в інтерв'ю Financial Times, є "самодіяльністю". Про це заявила перший віце-спікер українського парламенту Ірина Геращенко в Facebook.

"У статті для Financial Times генсек РЄ Т. Ягланд публічно повторив свою давню позицію: повернення Росії в ПАРЄ без всяких передумов. Його турбує, що інакше Європа залишиться без Росії, а в Росії буде територія безправ'я. Те, що РФ вкрала частину території України, Грузії, його не турбує, те, що РФ порушує права людини і створила територію безправ'я в окупованих регіонах - теж не турбує Генсека РЄ", - висловилася Геращенко.

Також вона заявила, що якщо Європа дозволить РФ порушувати базові європейські принципи і права людини, то "це буде вже інша, здеградована Європа".

"Це теж не приходить в голову генсека РЄ. Як і те, що його заяви є самодіяльністю, йдуть всупереч рішенням Комітету міністрів РЄ та резолюції ПАРЄ", - додала віце-спікер.

Нагадаємо, генеральний секретар РЄ Турбйорн Ягланд в інтерв'ю Financial Times сказав, що Рада розглядає питання про скасування санкцій проти Росії, які були накладені нею за агресію Москви щодо України.