ua en ru

У Раді ініціюють відставку Мартиненка з посади голови комітету з питань ПЕК

У Раді ініціюють відставку Мартиненка з посади голови комітету з питань ПЕК Народний депутат Микола Мартиненко

Народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко ініціює відсторонення нардепа Миколи Мартиненка з посади голови парламентського комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Про це Лещенко заявив РБК-Україна.

Зокрема, він зазначив, що проситиме спікера Ради Володимира Гройсмана підготувати відповідну постанову.

"Проект постанови повинен готувати Гройсман і я звернуся до нього з відповідним зверненням. Я звернуся до нього на наступному тижні", - розповів Лещенко.

На питання про те, чи треба позбавити Мартиненка тільки посади голови комітету чи депутатського мандата загалом, Лещенко зазначив, що звернутися з проханням про позбавлення мандата може Генеральна прокуратура, якщо відкриє відповідне кримінальне провадження.

"У Швейцарії ведеться слідство. Україна має всі можливості долучитися до розслідування та висунути звинувачення Мартиненку", - зазначив він.

На питання про те, чи буде він звертатися до ГПУ щодо того, щоб українські правоохоронці долучилися до розслідування проти Мартиненка, Лещенко відповів: "Напевно звернуся так само. Я просто про це ще не думав".

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що стосовно Мартиненко відкрито кримінальне провадження прокуратурою Швейцарії. Його підозрюють в отриманні хабара в розмірі 30 млн франків.